top of page
Caută
  • Oana

Călătorie cu autorulota la mănăstirile din Moldova

Actualizată în: 18 mai 2022

Primăvara când natura parcă se trezește dintr-un lung somn, când totul prinde viață, când culorile te invită să te bucuri de fiecare colt de verdeață, este un moment potrivit să mergi într-o vacantă cu autorulota.

Și pentru că în acest anotimp minunat sărbătorim Paștele, o vacantă de primăvara este potrivita vizitarii manastirilor, apropierii de tradiție și de locurile în care parcă timpul stă în loc. Asemenea locuri putem vizita în partea de nord a Moldovei, cunoscută pentru numărul mare de mănăstiri, sate tradidionale și oameni deosebiți care îți arată o altfel normalitate.

Vă recomand cu drag un tur al mănăstirilor din nordul Moldovei și o variantă comodă, sigură și distractivă în același timp este să mergi cu autorulota.


De ce să mergi cu autorulota în Moldova?

Este știut faptul că pe lângă cetăți, mănăstiri, monumente istorice, sate tradiționale, zona oferă multe alte atracții, restaurante cu mâncare tradițională și peisaje de neuitat. Prin urmare, o vacantă cu autorulota îți oferă flexibilitatea și iți poți modifica planul în funcție de vreme, de cât de obosit ești sau în funcție de starea celor din grup. Pe lângă mănăstiri sau obiectivele principale poți găsi cu ușurință locuri de campare și vă puteți relaxa seara povestind diverse.Mănăstirile - parte din istoria noastră

Fiecarea mănăstire are ceva aparte, ceva care iți oferă liniște și iți oferă un răgaz în care poți să te gândești la lucrurile cu adevărat importante în viață. După cum bine știm cu toții, majoritatatea mănăstirilor au fost contruite de către mari conducători atât pentru a arăta recunoștința față de cele sfinte cât și pentru a le servi drept locuri de protecție. Multe dintre este mănăstiri au funcționat ca niste forțărete în vremuri de război sau revolte. De aceea, vizitarea acestor locuri reprezintă o importantă lecție de istorie.Turul mănăstirilor din nordul tării

Poate fi o listă foarte lungă a mănăstirilor ce pot fi vizitate, însă cel mai bine vă propuneți să ajungeți la cele mai cunoscute și dacă timpul vă permite, vă puteți inbogati lista din mers, deoarece o călătorie cu autorulota nu vă condiționează să ajungeți la o destinație prestabilită.

Mănăstirile și locurile ce au multe file de istorie scrise sunt: Mănăstirea Agapia, Mănăstirea Văratec, Mănăstirea Humor, Mănăstirea Voroneț, Mănăstirea Sucevița, Mănăstirea Putna și Chilia lui Daniil Sihastru.Acestea sunt doar cele mai cunoscute, însă de cele mai multe ori lăcașurile mai puțin vizitate pot fi mai potrivite liniștii pe care o căutam.


Chiar dacă plecați într-o vacanță pentru a vizita mănăstile, puteți descoperi în călătoria voastră cu autorulota oameni simpli cu povești minunate, sate cu tradiții și obiceiuri strămoșești, locuri de relaxare cu mâncare specifică zonei și activități distractive.

O călătorie cu autorulota va fi mereu o călătorie reușită!


38 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page