top of page
Caută
  • Oana

Cu autorulota la mare în Turcia

În Turcia ai multe variante în care poți merge cu autorulota deoarece este o țară plină de istorie, cu orașe interesante și zone turistice cunoscute, cu plaje călduroase mai tot timpul anului și activități inedite.


Coasta de Vest a Turciei este o parte din această țară care ne trasmite povești despre cele mai mari imperii ale lumii, unde poți vizita castele, orașe dezvoltate de către diferite colonii, situri arheologice și nu în ultimul rând stațiuni cu plaje și restaurante pe gustul tuturor și bineînțeles activități pentru toți iubitorii de sporturi acvatice.


Vacanțele cu autorulota de închiriat sunt interesante în orice sezon și indiferent de destinația aleasă, turismul cu autorulota este diferit, deoarece:

- călătorești cu tot confortul după tine și oriunde ai vrea să poposești, te simți în vacanță oricum.

- destinațiile pot fi alese pe moment, deoarece nu ești condiționat de programul nimănui.

- ești tot timpul aproape de natura sau de locurile numai bune de vizitat.


De la București la Canakkale cu autorulota

Drumul nu este unul greoi, deoarece poți pleca din București dimineața și până în Canakkale ai de parcurs aproximativ 700 de kilometri.

În Bulgaria poți face o primă oprire la Veliko Târnovo pentru a vizita castelul și pentru a merge la unul dintre restaurantele din stațiune. Aici vei întâlni mulți turiști și vei avea parte de o atmosferă de vacantă asemănătoare cu cele din stațiunile montane de la noi din țară.

În Canakkale este prima oprire la mare, unde iți vei da seama că vremea este mult mai prietenoasă decât la noi si asa este în aproape nouă luni din an.


De la Canakkale la Akcay și apoi către Kusadasi cu autorulota

De aici poți pleca spre următoarea destinația, către Kusadasi, însă cu mai multe opriri: Muzeul Troia, orașul/stațiunea Akcay unde poți rămâne chiar o zi sau două. Plaja din Akcay este cochetă și foarte aproape de restaurantele de pe faleză și de străduțele pline cu magazine tradiționale și tarabe frumos colorate. Poți parca autorulota în siguranță chiar lângă faleză, în parcare păzită cu plată. Cu siguranță sunt și campinguri, însă în afara sezonului să stai aproape de malul marii iți oferă atât liniște cât și un tablou spectaculos al naturii. Vei putea privi apusul chiar din autorulotă sau de la o terasă servind un ceai specific turcesc.

În Kusadasi sunt câteva campinguri pline de verdeață chiar în inima stațiunii. Ai acces ușor către plajă, faleză sau către obiectivele turistice. Chiar și în afara sezonului, stațiunea este plină de turiști și atmosfera de vacanță se regăsește la tot pasul. Aici poți rămâne alte două zile și te poți bucura de apa caldă și vreme bună, deoarece cu cât cobori pe coastă, cu atât vei vedea ca vremea este mai bună.



În Marmaris cu autorulota inchiriată

Marmaris este o stațiune luxoasă și în acealasi timp vibranță, deoarece este o forfotă continuă a turiștilor de toate vârstele. Aici poți avea parte de foarte multe activități pentru toate gusturile: plimbări cu vaporul, scufundări, sporturi de agrement pe apa, nopti albe în cluburile de pe marginea falezei, vizite la muzee și Castelul Marmaris și totodată plimbări liniștite pe străduțele bine întreținute ale orașului.

Este o stațiune care oferă de toate!



După mai multe zile petrecute pe plajele din Turcia, iți poți face un traseul de intoarcere cu scurte opriri în Efes sau Izmir, daca ți-au mai ramas zile din concediu :).


Sunt multe locuri interesante de văzut, dar cel mai interesant este că poți descoperi coasta Turciei în afara sezonului estival și poți avea parte atât de zile petrecute pe plajă, cât și de zile în care poți vizita cele mai interesante porturi și obiective turistice, asta doar datorită călătoriei cu autorulota.


Călătorește în confort și siguranță cu autorulotele FreedomCamper!




80 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page