top of page
Caută
  • Oana

În Croația cu autorulota

Actualizată în: 16 oct. 2021

La începutul toamnei am făcut planuri pentru o vacanță cu autorulota în Croația. Ne doream să avem parte de peisaje și apusuri de neuitat, să facem plimbări în natură, să ne petrecem timpul pe plajă și să bem un pahar de vin privind vasurile acostate în numeroasele porturi ale Croatiei.

Zis și făcut! Am stabilit traseul, ne-am documentat cu privire la condițiile de călătorie în acest context pandemic, am pregătit bagajul și am pornit la drum.

Traseul nostru era făcut astfel încât să mergem în câteva locații pe partea continentală a Croatiei, ulterior să coborâm pe coasta până în sud, ultima oprire fiind în zona orașului Dubrovnik.

Vacanta noastră de zece zile ne-a permis să călătorim și să ne bucurăm de tot ce ne-am propus, însă dacă vacanta voastră este mai scurtă, puteți împarți acest traseu - partea continentală în zona muntoasă și calatoria pe coasta Croatiei. În acest articol o să vă povestesc ce ne-a impresionat cel mai mult în prima parte a vacanței și de ce ne-am întoarce oricând în Croația.

Croația – destinație de vacanță pentru autorulote :)

Încă de la intrarea în tară, pe autostrada ce ducea către Zagreb, peisajul s-a schimbat complet. Dacă ești pasionat de piață autorulotelor, o să ai impresia că ești la o prezentare. Pe ambele sensuri de mers o să observi o forfotă a autorulotelor din diverse categorii, ani de fabricație, mașini modificate în camper, culori diferite și așa mai departe. Ne-am dat seama încă de la început că e o tara care oferă condiții acestei categorii de turiști și am început să simțim vibe-ul de vacantă. Nu ne-am înșelat deoarece aici am găsit unele dintre cele mai bune condiții în camping-uri.



Parcul Național Lacurile Plitvice

Prima noastră oprire a fost în „Țara lacurilor căzătoare”, așa cum mai este numit acest parc. Am ajung în parcarea parcului în jurul prânzului, după ce am dormit o noapte în zona orașului Zagreb. Atât noi cât și copii eram nerăbdători să vedem această parte ruptă parcă din Rai, deoarece citisem și văzusem multe fotografii despre aceste lacuri și cascade. Parcarea este generoasă și împărțită pe categorii, astfel încât am putut parca autorulota fară să pierdem prea mult timp.


Parcul are doua intrări și dispune de 7 trasee cu indicații foarte clare cu privire la durată, posibilitate de transport intermediar și bineînțeles harta fiecărui traseu. Odată ajunși acolo, ne-am lămuri foarte repede ce traseu ne vom alege și a pornit către casa de bilete. Poți alege să plătești biletul pentru două zile, astfel încât poți vedea tot parcul.

Noi am ales intrarea numărul 1, care începe cu un minunat loc de belvedere. Traseul și priveliștea te lasă fară cuvinte și merită fiecare oră petrecută în acest parc național. Încă odată natura demontreaza că este perfectă și ne oferă frumuseți ce nu pot fi egalate cu altceva.

În zona Parcului Nationa Plitvice, am ales să ne campăm la Camping Korana, unde ne-am simțit că în mijlocul naturii, însă cu facilitățile unui campus turistic.

Zadar și Parcul Național Krka

A doua zi am pornit către Parcul Krka, însă cu o scurtă oprire în orașul Zadar.

În Zadar am avut parte de o plimbare în portul orașului și pe faleza unde se regăsește și Orga Naturală. După o zi petrecuta în mijlocul naturii, am ascultat pe cheul Zadarului valurile care se întâlnesc cu scări joase, special concepute pentru a produce o muzică unică a mării.

Am pornit apoi către Krka, unde am campat și am făcut plaja până la apusul soarelui. Seara, după o plimbare în centrul vechi al orașului am ales un restaurant cu mâncare tradițională și o panoramă pe care greu o poți înlocui.

Următoarea zi am pornit către vestitele cascade din Krka. La parc ajungi cu vaporul și încă odată munții care se însoțesc malurile apei oferă imagini minunate și transmit o stare de bine.

Plimbarea în parc nu durează mai mult de două ore, însă la intrare sunt amenajate locuri un poți servi masa sau poți rămâne la o cafea în mijlocul pădurii.




Călătoria aceasta este destinată iubitorii de libertate și pentru cei care doresc să vadă și să admire frumusețile naturii, cu un conform maxim oferit de avantajele vacanțelor cu autorulotă.

Călătorește în siguranță și în stilul tău cu autorulotele FreedomCamper!






915 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page