top of page
Caută
  • Oana

Minivacanța cu autorulota la Cazanele Dunării

Actualizată în: 27 mai 2022


Începutul verii vine la pachet și cu dorința de a călători, de a evada cât mai mult din orașele noastre, de a petrece timp prețios în locuri minunate și uite așa te trezești că este final de săptămână și bagajele sunt deja făcute.

Printre cele mai frumoase și speciale locuri din țara noastră se numără și Cazanele Dunării, unde mărețul fluviu străbate cea mai îngustă și grandioasa parte a Defileului Dunării, într-un cadru plin de farmec și poveste, parcă păzit de falnicii Carpați. Este destinația perfectă pentru o minivacanță cu autorulota, deoarece poate fi inclus într-un întinerariu de câteva zile împreună cu Castelul Corvinilor, Lacul Surduc și Mănăstirea Prislop.


Cazanele Dunării

Am plecat din București înspre Orșova, cu gândul că, dacă ni se pare drumul prea lung și obositor, ne putem opri să ne petrecem seara la Horezu. Având în vedere că în această vacanță călătorim cu autorulota, pentru noi orice oprire reprezintă un motiv în plus să mai cunoaștem locuri, orașe sau să mai vizităm ceva nou în zona de campare. De această dată, eram așa de nerăbdători să ajungem la cazanele Dunării, încât am oprit direct la Camping Mala – Orșova, pentru a ne bucura din plin de toate activitățile din zonă.

A doua zi am preferat să mergem cu barca pe Dunăre, deoarece vremea era superbă și majoritatea obiectivelor din zonă pot fi văzute de pe apă. Cazanele Mari și Mici fac parte din Rezervația Naturală Porțile de Fier și vă confirm că este una dintre cele mai spectaculoase zone din țara noastră.

Din barcă am putut admira atât țărmul românesc, cât și cel sârbesc care sunt presărate cu povești spuse cu tâlc de către ghidul nostru și mai ales cu obiectivele ce nu pot fi ratate odată ce ai ajuns acolo: giganticul Chip al lui Decebal, Peștera Veterani, Mănăstirea Mraconia, Peștera Ponicova, Tabula Traiana.

Zona oferă și altfel de activități care te antrenează la distracție și relaxare: pescuit, drumeții montane, canotaj, caiac-canoie, ski jet, ciclism.



Lacul Surduc

Am vrut să profităm de vară și natură și am ales ca următoarea oprire să fie pe malul Lacului Surduc. De când am ajuns și ne-am dat seama că va fi locul preferat al copiilor, dar și al nostru pentru că zonă este superbă și îți oferă contextul perfect pentru o vacanță cu autorulota. Am servit cina sub lumina blândă a apusului și ne-am încărcat bateriile pentru a doua zi când am fost gata de bălăceală, plaja, plimbări cu hidrobiclicleta și jocuri împreună cu copii.


Castelul Corvinilor

Hunedoara este un oraș care are o perlă și acesta este Castelul Corvinilor. Este un loc plin de istorie și o zonă care se dezvoltă frumos din punct de vedere turistic. Pe lângă castel sunt diverse centre de divertisment, activități organizate de către diverse grupuri, festivaluri, târguri și nu îl ultimul rând restaurante.


Având în vedere că am plecat în această minivacanță cu autorulota, am avut ocazia să ne bucurăm de frumusețile naturii, splendoarea peisajelor, vremea călduroasă și nu în ultimul rând să ne petrecem timp prețios cu cei dragi.

806 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page