top of page
Caută
  • Oana

Pregătirea autorulotei pentru iarnă

Pentru cei cărora le place aventura și își doresc să călătorească cât mai mult, indiferent de anotimp și vreme, varianta vacanțelor cu autorulota este printre cele mai bune alegeri. Dacă vă doriți să călători pe parcursul mai multor zile și să alegeti un traseu încaresă cuprindeti orașe, obiective turistice, parcuri naționale, pârtii, sau pur și simplu vreți să mergeți în locuri mai puțîn cunoscute, alegeți vacanța cu autorulota.

Fie că aveți autorulota proprie sau închiriați una, este important să fiți atenți la câteva aspect importante atunci când călătoriți cu iarnă și să o pregătiți corespunzător. Iată în continuare câteva lucruri la care trebuie să fiți atenți atunci când închiriați o autorulota.




1. Sistemul de încălzire

Confortul și ambientul din interiorul autorulotei este asigurat de sistemul de încălzire al acesteia. Două dintre cele mai des întâlnite sisteme de încălzire sunt: încălzirea pe gaz si încălzirea pe motorina. Este important să știți va alegeți autorulota în funcție de cum veți călători și ce vi se potrivește mai bine:

Încălzirea pe gaz– are avantajul că nu consumă curent, însă în timpul deplasării nu poate fi folosita, ceea ce crează un discomfort mai ales pentru călătorii din partea din spate. Un alt aspect pe care trebuie să îl iei în calcul este că umplerea buteliilor se face cu racorduri diferite în anumite țări. De asemenea, dacă călătorești în țări cu temperaturi foarte scăzute, este posibil să întâmpini neplăceri din cauza folosirii buteliilor, pentru că gazul îngheață.


Încălzirea pe motorină – Webasto - are mai multe avantaje față de încălzirea pe gaz, deoarece poate fi folosit și în timpul mersului, alimentarea făcându-se direct din rezervor. Singurul dezavanjaj este că consumă curent din baterie dacă nu sunteți într-un camping, și trebuie să fiți atenți și nivelul curentului din baterie.


2. Autonomia electrică a autorulotei în afara campingurilor

Autorulotele moderne sunt dotate cu panouri solare și baterii, astfel încât să aibă autonomie electrică. Pe timpul iernii bateria autorulotei este posibil să nu se încarce la capacitate maximă, deoarece panoul solar nu este alimentat multe ore pe timpul zilei; de aceea, cel este bine să va alegeți o autorulota care să aibă două baterii suplimentare, față de cea a mașinii.

Sunt mai multe tipuri de baterii, însă este dificil atunci când închiriați să fie acesta un factor determinant. Este sufficient să aveți în vedere să fie dotate cu panouri solare și cu baterii suplimentare pentru a asigura energia electrică necesară, așa cum sunt echipate echipate și autorulotele FreedomCamper.

3. Circulă în siguranță

Ca orice mașină și autorulota trebuie pregătită pentru circulația în condiții de iarnă. Înainte de a pleca la drum, asigura-te că anvelopele sunt cele potrivite, că ai în garaj lanțuri, soluții de dezghețare, racletă, că ai verificat antigelul și că ai lichid de parbriz care rezistă la îngheț.





Indiferent de traseul ales, atunci când îți planifici o vacanță pe perioada iernii este foarte important ca autorulota să fie echipată corect și complet pentru orice schimbare a vremii. De aceea, este bine să ceri toate informatile inca de la început, astfel încât vacanță ta să fie una de neuitat.

Călătorește în siguranță cu autorulotele FreedomCamper!

37 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page