top of page
Caută
  • Oana

La schi cu autorulota pe Partia Transalpina

Actualizată în: 23 mar. 2022

Zăpada se lasă așteptată în această iarnă, iar pentru cei pasionați de sporturile de iarnă acest aspect le cam încurcă planurile. Totuși dorința de relaxare, vacantă și distracție ne îndeamnă să găsim variante în orice situație. De aceea, am ales să plecăm din București cu autorulotele în căutarea zăpezii și iată cum am petrecut câteva zile minunate la zăpadă:


La schi și săniuș cu autorulotă pe Pârtia Transalpina

Cu ajutorul camerelor live, am început sa ne conturăm planul. Am văzut că pe Valea Prahovei nu era suficientă zăpadă și aglomerația e la ea acasă, prin urmare am ales să mergem într-o zonă cunoscută celor care schiază sau se dau cu placa, mai exact la Voineasa - Domeniul Schiabil Transalpina.Deoarece grupul nostru era împărțit în persoane care schiază, persoane care își doresc învețe să schieze și copii care abia se țin pe sanie, aici găseam tot ce ne interesa. Am pus în autorulote atât bagajul obișnuit, cât și tot echipamentul adecvat sezonului: schiuri, clăpari, bețe, sanie și câteva cumpărături, deoarece știam că cel puțin la micul dejun va trebui să ne descurcăm singuri.

Am ajuns din București destul de târziu, iar spre surprinderea noastră acolo mai erau și alte autorulote ajunse în parcare. După ce am mâncat la un restaurant aflat la câțiva kilometri de pârtie, am pregătit copiii de culcare și apoi ne-am făcut planuri pentru a doua zi la o cană de vin fiert.

Pârtia Transalpina este modernă, generoasă și foarte bine amenajată pentru diferite grade de dificultate. Dispune de locuri de relaxare cu muzica buna la baza pârtiei și este amplasată într-o zonă care iți oferă peisaje de vis. Cu toate aceste avantaje, zona vine la pachet cu multe neajunsuri: nu sunt foarte multe variante de cazare în împrejurimi, lipsesc restaurantele cu desăvârșire și în lipsa acestora sunt amplasare pe marginea străzii câteva spatii improvitate în care se vând gogoși, mici și cârnați pe grătar, lucru care împiedică probabil familiile să aleagă acest loc. Cu toate acestea, pârtia și distracția în zăpadă merită să găsești soluții și să iți rezervi câteva zile în zona Voineasa – Pârtia Transalpina.


Următoarele două zile au fost perfecte. Zăpadă a fost din belșug, pârtiile erau libere și numai bune de schiat, iar pentru copii ziua era prea scurtă și trebuia împărțită intre oameni de zăpadă, săniuș, bulgareală și rostogoliri prin zăpadă.


Autorulotele oferă confort și libertate de mișcare


Având în vedere că în aceasta zona nu erau locuri foarte prietenoase unde sa manânci , am ales ca la micul dejun să ne pregătim singuri mâncarea, astfel încât să fim încă de dimineață pe pârtie. În autorulotă găsești tot ce ai nevoie în partea de bucătărie și locul de luat masa, astfel încât pregătirea unei gustări sau a micului dejun să fie ușor de realizat.


După o zi plină de distracție și aventura, ne urcam în autorulotă incălzită și după un duș rapid ne pregăteam și plecam să luam masa la un restaurant de prin imprejurimi. După câteva ore petrecute acolo ne intoarceam la baza pârtiei gata de o nouă zi de distracție.


Vacanțele cu autorulotele FreedomCamper sunt o variantă perfectă pentru orice anotimp, mai ales dacă sunteți dornici de mișcare si timp petrecut în natură.

40 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page