top of page
Caută
  • Oana

Transilvania vazuta din autorulota

Transilvania este o regiune a țării noastre care și-a păstrat foarte bine urmele istoriei și în care descoperi de fiecare dată locuri, cetăți, biserici, sate și peisaje de neuitat.

Chiar dacă este o regiune foarte vizitată de turiști și oferta hotelurilor și pensiunilor este numeroasă, pentru a avea o experiență deplină, iți propun un traseu prin frumoasa Transilvanie cu autorulota.

Inchiriaza o autorulta

Inchirierea unei autorulote moderne iți oferă libertatea de alege dacă vei înnopta într-un camping cât mai aproape de destinațiile alese, sau experimentezi varianta off-camping. Indiferent de varianta aleasă, confortul și flexibilitatea rămân aceleași.

După cum bine știți, dacă alegeți să călătoriți cu autorulota, vă puteți configura traseul în funcție de starea, grupul și interesul fiecăruia dintre voi. De aceea, traseul pe care îl voi propune nu are nici număr de zile stabilit și ordinea poate fi aleasa în funcție de ce vă doriți de la aveasta vacanta.

Planifică traseul

Plecarea este din București și lista obiectivelor ar fi următoarea:

Cetatea Râșnov este unul dintre cele mai bine păstrate ansambluri fortificate de la noi din țară, care datează din secolul XIV. Este un loc foarte vizitat, în care poți întâlni pe lângă ateliere și expoziții, figurație și chiar festivaluri organizate în interiorul cetății.

Cetatea Rupea este locul în care se regăsesc primele semne ale unei așezări omenești, unul dintre cele mai vechi vestigii arheologice de pe teritoriul României. Este locul de întâlnire al provinciilor Moldova, Ardealul și Valahia.

Cetatea Sighișoară este obiectiv aflat sub patrimoniu Unesco și una dintre cele mai bine păstrate cetăți medieval. Încă locuită, cetatea Sighișoară iți oferă o experiență unică prin faptul că încă este plină de oameni care par că sunt acolo să iți ofere o imagine cât mai clară asupra istoriei.

Cetatea Alba Carolina este o fortăreață bastionară contruită la începutul secolului XVIII, fiind cea mai mare cetatea din țară. Cetatea este foarte bine păstrată și o vizita aici iți oferă impresia că te-ai întors în timp.

Sarmizegetusa Regia a fost capitala și cel mai important punct militar al statului dac. Este un loc încărcat de istorie și legende și este unul dintre cele mai importante obiective turististice din România.Cetatea Poenari – Transfagarasan se află pe un vârf de munte și este un loc plin povesti învăluite în mister. Construită în secolul XIV, cetatea este cunoscută ca a doua reședință și loc de refugiu a lui Vlad Țepeș.


Curtea de Argeș a fost prima capitală a Țării Românești și aici se regăsesc cele mai importante edificii bizantine de pe teritoriul României.


O călătorie plină de istorie, legende, povești și ferestre deschise în timp poate fi completată armonios cu o experiență cu autorulotă, astfel încât traseul și destinațiile să nu fie o grija după un program prestabilit, rezervări la hotel și bagaje mutate în fiecare zi.

Călătorește în stilul tău cu autorulotele FreedomCamper!
55 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page