top of page
Caută
  • Oana

Vacanța de primăvară cu autorulota

Actualizată în: 23 mar. 2022

După o lungă perioadă plină de restricții, o iarnă capricioasă și un cumul de evenimente despre care știam doar din filme sau cărți, este important să ne concentrăm asupra lucrurilor care ne fac bine. Primăvară și mai ales perioada de Paști și 1 mai au fost întotdeauna un prilej de vacanță și o ocazie perfectă de a fugi departe de forfota orașului.

Dacă îți dorești să vezi mai multe locuri, să petreci mai mult timp în natură și să ai parte de o vacanță de neuitat, închiririază o autorulota și vei obține de toate aceste lucruri, plus bucuria de neegalat a celor mici de a călători cu o căsuța pe roți.

În funcție de zilele rezervate pentru călătorie, gusturile și vremea din acea perioadă, iată câteva idei pentru vacanța de Paște și 1 Mai:


1. Dobrogea și Marea Neagră

Dacă alegi să mergi în această parte a țării cu autorulota, vei descoperi multe locuri minunate și vei avea ocazia de a petrece câteva zile în care poți îmbina istoria, natura și petrecerile până dimineață. Este o destinație potrivită atât familiilor cu copii, cât și cuplurilor sau grupurilor de prieteni. Destinațiile și obiectivele preferate sunt: Cheile Dobrogei, Peștera Casion, Cetatea Enisala, Munții Măcin, Plajă Vadu sau Plajă Tuzla.


2. Cazanele Dunării

În ultimii ani, Cazanele Dunării au devenit una dintre destinațiile preferate atunci când pleci într-o vacanță cu autorulota. Asta pentru că zona este minunată și îți oferă prilejul de a petrece timpul cu activități diverse și pentru că traseul poate fi gândit în așa fel încât să vizitezi și alte zone cu obiective atractive. O astfel de minivacanță poate fi organizată și așa: Minivacanța cu autorulota la Cazanele Dunării (freedomcamper.ro)




3. Turul Bisericilor fortificate din Transilvania

Transilvania ne oferă multe oportunități petrece o vacanță vizitând obiective turistice și locuri care ne deschid o fereastră către istoria țării noastre. Unele dintre cele mai interesante obiective ce pot fi vizitate în Transilvania sunt bisericile fortificate și acestea pot fi incluse într-un tur de câteva zile: Prejmer, Hărman, Biserica Neagră din Braşov, Viscri, Biserica din Deal din Sighişoara, Biertan, Mediaş, Sebeş, Bistriţa, Cârţa, Cristian, Cisnădie şi Cisnădioara.

O altă variantă de vacanță cu autorulota în Transilvania puteți găși și aici: Transilvania văzută din autorulota (freedomcamper.ro)



4. Veliko Târnova – Bulgaria

Dacă nu ai ajuns până acum în Veliko Tanovo, este timpul să o faci. Este un oraș pitoresc din Bulgaria, plin de istorie, restaurante cu mâncare delicioasă și multe obiective de neratat: Fortăreața Tsaravets, Catedrala Patriarhală, Galeria Hadhi Nikoli, Fortăreața Trapezitsa și Mănăstirea Schimbarea. În jurul orașului sunt amenajate și camping-uri ce pot fi găsite cu ușurință pe aplicațiile specifice.


5. Cu autorulota până la Atena

Grecia a fost mereu pe lista scurtă a iubitorilor de călătorii și mai ales a celor care preferă marea, satele pescărești, tavernele și mâncarea specific grecească. Dacă ai mai multe zile la dispoziție pentru o vacanță de primăvară, un traseu până în Atena cu autorulota îți da ocazia să gusti altfel din frumusețile Greciei. Planifică traseul în funcție de orașele sau zonele pe care îți dorești să le vizitezi și nu fi foarte strict cu timpul, că doar ești în concediu cu autorulota și poți zăbovi cât vrei acolo unde te simți cel mai bine.


După cum am spus de mai multe ori, atunci când pleci cu autorulota în vacanță trebuie doar să știi zille de concediu, deoarece destinația poate fi schimbată în orice momement.

Alege să călătorești liber și în stilul tău cu autorulotele FreedomCamper!

79 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page